Reklama

piatok, februára 12, 2010

Pozáručný servis Dell

Máte nejaké notebooky, desktopy či servre od Dell-u? Možno narazíte na problém ako ja.

Vo firme máme niekoľko notebookov, niekoľko desiatok server a niekoľko desktopov od Dell-u. Na jednom notebooku sa rozbil display. To ako, nie je podstatné. To že je mechanicky poškodený nepopieram. Podotýkam, že uvedený notebook je ešte v Next Bussinnes Day záruke. Predpokladám nasledovný postup:
- zavolám do Dell-u
- poviem čo potrebujem a povedia mi cenu opravy

Teda za cca 5 minút budem vedieť všetko čo potrebujem. Následne sa rozhodnem či servis objednám.

Moje skúsenosti s takýmto problémom vyzerali nejak takto:
(Okrem klasickej linky z webu 02/5750 2014 som skúsil viacero čísiel čo mi počas telefonátov poradili. Väčšinou to nebol jedene telefonát za deň, ale viacero, kým som sa dopátral k nejakému rozumnému výsledku. Použité sú len fakty, nie prepisy rozhovorov.)

Deň 1.:
Volám teda do Dell-u, na ich "výbornú" infolinku. Predpokladám že správna voľba je informácia o cenách. Veď viem čo je zlé, čo potrebujem. Dozvedám sa, že informácie o cenách sú len v zmysle nových produktov, alebo že si chem kúpiť napr. novú myš. Že je treba volať techniku, teda inú voľbu. Skúšam teda Dell znovu. Na technike mi povedia, že to musím volať obchodné - teda kde som už raz volal. Nedám sa teda, a pracovník zadáva požiadavku po overení service tag do systému. Že mi príde mail s ponukou ... Teda čakám.

Deň 2.:
Volám do Dell-u. O mojej požiadavke na cenovú ponuku nič nevedia (dovolal som sa do Varšavy). Zadávame teda požiadavku ešte raz. Ponuka by mala prísť do 1-2 dní.

Deň 3.:
Volám znovu do Dell-u. Cenové ponuky robia ževraj v Berlíne. Môže to trvať aj 5 (päť) dní. Na človeka v telefóne už kričím ... Chce ma zložiť. Ževraj požiadavku pourguje ...

Deň 4.:
Skúšam Dell znovu ... Tentoraz som sa dovolal do Prahy. Nevedia mi nič povedať. Len to, že som si mal priplatiť službu "Poistenie proti náhodnému poškodeniu", vtedy by to bola normálna záručná oprava.

Deň 8.:
Nechcel som si kaziť niekoľko dní s Dell-om. Service tag už budem vedieť naspamäť. Znovu volám ... Zas mi nevedia odpovedať. Možem si akorát tak pískať. Šéf sa našťastie nepýta ako vyzerá oprava...

Deň 11.:
Zas volám. Skúšam voľbu č.1, kde sú informácie o cennách. Vyzváňa, nik neberie. Žeby linka z ktorej volám bola na blackliste? Skúšam teda techniku. Dozvedám sa to isté, čakať. Rozčuľujem sa. Chcem hovoriť s niekym z reklamácií - takáto možnosť ževraj neexistuje. Chcem nadriadeného, teda čakám. Ako som predpokladal, nepreopoja ma. Vraj má stretnutie. Vypýtal som si teda mená. Na infolinke bol Sebestian Lenobel, a jeho šéf-ka (team leader) je Anna Jurevič. Že ju môžem kontaktovať mailom. V Dell-i asi končí ale mailová komunikácia v koši - odmietam. Nech mi teda zavolajú ... tak čakám (od 12.2.2010 cca 11.40 hod.).

Čo bude ďalej dopíšem...
Doplnené:
11. deň som sa nakoniec dočkal. Asi bolo treba trošku niekomu vynadať... O 16.12 hod. som konečne dostal vytúženú cenovú kalkuláciu. Avšak radosť pokazila suma vo výške viac ako 7.000 EUR , nakoniec to však nebolo v eurách, ale ževraj v CZK. V cenovej ponuk ma ďalej zaráža doba dodania, tá je daľších 13 dni!

P.S. Z uvedeného mi vyplýva len to, že Dell nikomu nedoporučím. Predpokladal som, že pri zaplatení servisu Next Bussines Day mi dokážu poskytnúť aspoň pozáručné informácie v tomto čase.
Možno som sa mal zahrať na end usera, a povedať že display nepracuje správne, že tam má nejaké pásiky. Reštart nepomáha... Alebo dať notebook do ruky napr. upratovačky, nech zavolá a povie im to po svojom ... Prišiel by servisák a uvidel by som čo by bolo ďalej. Len som nechcel vymýšľať, a byť férový. Teraz viem že to už tak neurobím!

Doplnené: Ak máte pozáručnú opravu u Dell-u, nepočítajte s opravou skôr ako o cca 3 týždne!

Žiadne komentáre: