Reklama

pondelok, decembra 10, 2007

Obed

Dať si niečo dobré na obed , na bratislavských Kramároch je celkom problém, teda okrem jedného miesta kam pravidelne chodím.

Na výber sú Lahôdky u Sherlocka, kde som bol asi 1x v živote. Ľudia čo tam momentálne chodia, nehovoria nič dobré. Obedové menu stojí cca 105,- SKK, čo je naozaj hodne. Aspoň že prostredie je slušné.

Ako druhá možnosť je vývarovňa Siemens-u, my ju voláme Sodex (netuším ako sa teraz volá). Tu je jedlo v podobných cenových reláciach, polievku však dostanete "sáčkovú".

Ďaľšia možnosť je Pizza Pirko na Dérorovej ulici. Priestor pizzérie je malý, len niekoľko stolov. Pizzu ale vedia robiť. Ceny nie sú na Bratislavu najnižšie, na obed treba počítať cca 160,- SKK.

V tej istej budove, ale je "podnik" kde sa dá slušne najesť. Je to Mäso u Evky. Ako názov napovedá, je to klasický mäsiar s teplou stravou a miestom na jedenie na stojáka. Obedové menu tu stojí 80,- SKK, čo je veľmi priateľná cena. Porcie sú slušné a strava domácka. Ak si nevyberiete z menu, istí to čertvý vyprážaný rezeň napr. s opekanými zemiakmi. Pozor ale na porcie rezňa, pravidlo je jeho hmotnosť okolo 200g. U Evky býva cez obed plno, treba sa pripraviť na trošku čakania. Ak sa veľmi ponáhlate, robia tu veľmi dobré bagety za 40,- SKK.

Na záver musím dodať, že k Evke chodím pravidelne už niekoľko rokov.

Žiadne komentáre: