Reklama

piatok, novembra 16, 2007

Kalamitka

Včera okolo obeda začalo v Bratislave snežiť. Ked počujem slová ako Bratislava a sneh, je mi jasné že to nemôže dopadnúť dobre. A tak, podvečer sa kalamitka prejavila naplno.

Do práce chodievam autom. Štvrtky ale moja manželka so synom chodí cviciť. Malý si zablbne, je s detičkami. Spievajú a tancujú, hrajú sa a šantia. Tak do práce mi ostalo ísť len MHD. Ráno všetko išlo ako malo, v práci som bol podľa predpokladu. Ale cesta späť, domov bola hororom. Zo zastávky Hroboňova na Pri kríži to trvá 83 19 minút. Cestoval som 57 minút. Prvý problém nastal v kopčeku pri Tesco - Lamač na odbočke na Harmincovu. Vysť tento kopec mu šmýkaním trvalo tak minimálne 5 minút. Gumy smrdeli ako keď sa pália. Na zastávke Damborského autobusár vyhlásil, že stojí až na kopci, pri DK Dúbravka. Už pred touto zastávkou mal problém, v zákrute Harmincova - M. Sch. Tranovského, kde to tiež trvalo.
Ďalšia zastávka, ktorú autobus vynechal bola Pekníkova, ktorá je tiež na miernom kopčeku. Len na Žatevnej zastal autobus ešte trošku ďalej ako zastávka, aby nema problém s kopčekom. Odtiaľ, na rovinke a mierne dole z kopčeka to už išlo dobre. A tak po 57 minutách, som konečne vystúpil z autobusu.

Myslím, že dopravný podnik by sa mal konečne správať lepšie k zákazníkom - cestujúcim. Nemal by vypravovať autobusy, ktoré nedokážu zvládnuť pár cm snehu. Počas môjho pobytu vo Švajčiarskom Sankt Niklause, chodili autobusy do kopcovitého terénu celú zimu so snehovými reťzami. Nepočul som tam o takýchto kolíziach ako tu, v Bratislave. A tam toho snehu je podstatne viac!

Žiadne komentáre: